Με Αισιοδοξία και Πίστη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΗΧΩ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, που πηγάζει από την πίστη ότι τα αρνητικά σημεία της χρονιάς που πέρασε θα μετατραπούν το 2021 σε ευκαιρίες για ανάκαμψη και πρόοδο. Το 2020 ήταν χρόνος δύσκολος για τα Καλάβρυτα, όπως ήταν και για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Η πανδημία επέφερε μεγάλο πλήγμα και στους δυο άξονες ανάπτυξης, τουρισμό και τοπικά προϊόντα. Ο τουρισμός ιδίως απαιτεί εξωστρέφεια και όχι κλείσιμο, αισιοδοξία και όχι αβεβαιότητα.

Ο μαζικός εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή για το άνοιγμα της οικονομίας. Καθώς η μετακίνηση θα γίνεται σταδιακά και πάλι ασφαλής, αναμένεται σημαντική άνοδος του αριθμού επισκεπτών που θα αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη ζημιά της κρίσης που έχει προηγηθεί. Δυο επιπλέον παράγοντες ενισχύουν την αισιοδοξία για το 2021.

Αγία Λαύρα και Καλάβρυτα θα έχουν βαρυσήμαντη θέση στις εκδηλώσεις για τη διακοσιοστή επέτειο από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης και θα αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών – προσκυνητών από όλη τη χώρα. Παράλληλα, είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες ότι πριν το τέλος του 2021 η δημοπράτηση του έργου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού μας Κέντρου θα έχει καρποφορήσει, ο ανάδοχος θα έχει εγκατασταθεί και τα έργα θα έχουν δρομολογηθεί. Έχουμε βάσιμες ελπίδες και πιστεύουμε ότι η περίοδος 2021-2022 θα είναι για το Χιονοδρομικό η αρχή μιας λαμπρής περιόδου με γερό αντίκτυπο στον χειμερινό τουρισμό που αιμοδοτεί την οικονομία της περιοχής.

Η αλλαγή τρόπου εργασίας κατά την πανδημία δημιουργεί επίσης νέες ευκαιρίες, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Η τηλεργασία, που λειτούργησε σαν αντίδοτο στην απαγόρευση μετακινήσεων, αποσυνδέει τον τόπο εργασίας από τη γεωγραφική έδρα της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να καθιστά τα Καλάβρυτα έναν ελκυστικό τόπο κατοικίας – εργασίας. Ένα τόπο που συνδυάζει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, πολιτισμό, διατροφή, κοινωνικότητα, παράλληλα με την ασφάλεια της μικρής σχετικά απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Μπορεί κανείς να εργάζεται εξ αποστάσεως, απολαμβάνοντας παράλληλα τα οφέλη της ζωής κοντά στη φύση, αρκεί να έχει καλό σήμα στο κινητό και αξιόπιστη ευρυζωνική σύνδεση!

Με αισιοδοξία και εξωστρέφεια θα επανακάμψουμε δυνατότεροι!

Ευθύμιος Βαζαίος