Ευκαιρίες και Προκλήσεις

ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΗΧΩ Φ48 – ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Η αίσια κατάληξη της δικαστικής εμπλοκής στην υπόθεση της επένδυσης του Χιονοδρομικού μας Κέντρου σκόρπισε αισιοδοξία στην κοινωνία των Καλαβρύτων. Ο δρόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του άνοιξε και είναι στα χέρια του βασικού μετόχου, δηλαδή του Δήμου Καλαβρύτων, να τρέξει την υπόθεση με γοργά βήματα. Κυρίως όμως η ευτυχής αυτή εξέλιξη εκλαμβάνεται σαν ισχυρή ένδειξη δέσμευσης από Δήμο και Περιφέρεια για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Παράλληλα η διοίκηση του Χιονοδρομικού ασχολείται με δυο βασικά θέματα. Το πρώτο αφορά τη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού, με τον οποίο άλλωστε θα πορευτούμε κατά την προσεχή, μπορεί και την επόμενη σεζόν μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο έργο. Πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και να θεραπευθούν τα τυχόν προβλήματα πριν την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου.

Το πώς, δηλαδή με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Το φανταζόμαστε σαν ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής, με υπαίθριους και στεγασμένους χώρους, με εστιατόρια, μαγαζιά, ταμεία, χώρους αθλοπαιδιών και διασκέδασης. Τα μέτρα που θα ληφθούν σε κάθε χώρο πρέπει να ανταποκρίνονται στους υγειονομικούς κανόνες και να εξασφαλίζουν την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών.

Χρειάζεται προσοχή και υπευθυνότητα για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και να προασπίσουμε την υγεία ντόπιων και επισκεπτών.

Ευθύμιος Βαζαίος